Повдигнаха обвинение на пастира от Карлово, подал фалшив сигнал на 112

Автор: Plovdiv Now 9082
Повдигнаха обвинение на пастира от Карлово, подал фалшив сигнал на 112

Районна прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 25-годишният пастир , за това, че на 3 септември 2023 г. от местност „Дюсчал“ в Стара планина, в землището на Карлово , е подал фалшив за помощ и злополука – за бедстващи туристи, сред които и жена със счупен крак, по време на преход от хижа „Равнец“ към връх Ботев, като от деянието са настъпили значителни вредни последици .

Мъжът е бил нает на работа като пастир на стадо и живеел в дървена къща в местността „Дюсчал“ в Стара планина в землището на Карлово.  На 3 септември 2023 г. от мобилен телефон с предплатена сим-карта той подал на тел. 112 сигнал, в който се представил с друго име и съобщил, че заедно със съпругата му, която била със счупен крак, се намирали в скалиста местност между хижа „Равнец“ и връх Ботев. Твърдял, че се били изгубили и бедствали, което не отговаряло на истината.  

Незабавно е започнала издирвателна операция от планински спасители, която е продължила няколко дни. При проведено разследване от служители от РУ на МВР-Карлово е установено, че подаденият сигнал от обвиняемия е бил неверен. На 7 септември 2023 г. е  задържан от органите на полицията. Той е осъждан.

Арестът мъ е бил за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.  Предстои Районна прокуратура-Пловдив  да внесе в Районен съд-Карлово искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина