Полицейска проверка на 111 автомобила в Пловдивско установи 101 нарушения само за ден!

Автор: Plovdiv Now 11193
Полицейска проверка на 111 автомобила в Пловдивско установи 101 нарушения само за ден!

Спецакция по безопасност на движението е проведена от служители на сектор Специализирани полицейски сили за времето от 11 ч. до 23 ч. на 7 септември, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Проверките са осъществени на територията на РУ Карлово и РУ Хисаря във връзка с отчетено повишение на пътно-транспортните произшествия с пострадали и тенденцията за неправилно използване на мобилни телефони от водачи на МПС.

Общо екипите са проверили 131 души и 111 МПС. Констатирани са 101 нарушения на Закона за движение по пътищата. Сред тях са 35 случая на неизползвани обезопасителни колани и 4 - на каски, установени са нарушения на нерегистрирани по надлежния ред 5 автомобила и 2 мотоциклета.

8 водачи са били неправоспособни, 2 са употребили алкохол до 1,2 промила, 6 са използвали GSM без необходимите устройства по време на движение, други 6 са били с нередовни документи.

По Закона за движение по пътищата са съставени 68 АУАН и 26 глоби с фиш. Актове са издадени и по Закона за българските лични документи - 7, и по Закона за МВР - 3.

С полицейска заповед са задържани трима. В РУ Хисаря и Карлово са започнати общо 5 предварителни проверки.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина