Полагат нов водопровод в Богдан, водоподаването се възстановява до края на месеца

Автор: Plovdiv Now 5092
Полагат нов водопровод в Богдан, водоподаването се възстановява до края на месеца

До края на месеца сe очаква да се възстанови водоподаването в село Богдан, заяви зам.-кметът на Община Карлово Данка Люртова пред БНР.

 

В селото започна полагането на водопровод като 700 метра тръби вече са сложени.

Днес пристигат и първите 3 фургона за настаняване. Утре се очаква разполагането на още 2, а други 10 ще бъдат разположени на обща площадка в началото на селото.

2527 военнослужещи от Сухопътните войски и Военновъздушните сили са се включили в помощ на хората от населените места, пострадали от наводнението в община Карлово в началото на септември.

В продължение на 28 дни - от 2 до 29 септември, военнослужещите бяха там, където имаше нужда от тяхната помощ, съобщиха от Министерството на отбраната.

В дейностите, ръководени от командира на 61-а Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков, бяха използвани 205 специализирани машини. Благодарение на техния труд в с. Каравелово са почистени 90 къщи, 104 дворове, 2 обществени сгради и 3 км засегнати улици. В село Богдан са почистени 67 къщи, 70 дворове и около 3 км от засегнатите улици. Военнослужещите помогнаха и на жителите на с. Слатина.

Още в първите часове на наводнението по искане на областния управител на област Пловдив и на кмета на община Карлово военнослужещи от 61-а Стрямска механизирана бригада се притекоха на помощ на жителите в наводнените села и с бързите си действия евакуираха хора.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина