Погребват убитата рейнджърка ден след като се прощават с друг колега в поделението в Карлово

Автор: Plovdiv Now 10400
Погребват убитата рейнджърка ден след като се прощават с друг колега в поделението в Карлово

Скръбта в поделението в Карлово, където служеше убитата рейнджърка Десислава Стоянова, е пълна. Нейното погребение се очаква да е утре, тъй като тялото вчера не беше освободено от Съдебна медицина. Днес обаче завинаги в черната земя ще положат главния сержант на един от батальоните - Христо Ламбуров. Военният е малко над 40 години, издъхнал е внезапно и неочаквано след тежка операция преди дни, предаде Блиц.

Утре Десислава ще бъде положена в гроб до неговия. „Заедно на оня свят ще си говорят по работа“, не спират да плачат близки и приятели на двамата отишли си без време военнослужещи. Стоянова и Ламбуров ще бъдат изпратени с войнски почести. Заради траура плануваният за днес коледен концерт на военно-духовата музика към 61 Стрямска бригада е отложен за 18 декември от 18 часа.

Както PlovdivNow.bg съобщи, Светослав и Десислава заминали заедно за Сопот на 29 ноември. Закарал ги техен приятел с автомобила си "Форд Транзит". Каменов бил обещал на жената да й помогне за изпитите в Националния военен университет "Васил Левски". Там обаче се скарали, той посегнал да я удари и й счупил врата. Каменов решил да заличи следите, като скрил трупа на Десислава в раклата под дивана. След това заковал седалката с пирони. Потеглил за София и се установил при друга своя приятелка. Там обаче останал само един ден, двамата се скарали и той напуснал жилището й. Отправил се към Благоевград и пеш пресякал границата. 

Останал седмица в Гърция, а на 7 декември се върнал отново в България. Заминал за село Зверино, където живеят майка му и бившата му жена. След като усетил, че обрачът около него се затяга, той се скрил и заявил, че ще говори само с брата на съпругата си, който бил полицай. 

Упътил го към определено място в гората край Мездра. Пред него признал, че е убил Десислава. По-късно направил същите признания и пред пловдивския криминалист Захари Клинков. По време на досъдебното производство обаче обвиняемият не е правил самопризнания. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина