Пловдивска токсикология спаси момчето от приюта в Карлово, нагълтало се с опасни хапчета

Автор: Добринка Димова 8518
Пловдивска токсикология спаси момчето от приюта в Карлово, нагълтало се с опасни хапчета

Момче от Центъра за настаняване от семеен тип в Карлово е прието по спешност в пловдивската УМБАЛ „Свети Георги”, след като се е нагълтало с лекарства. Засега не е ясно каква е причината за случилото се. 

По наша информация, момчето, което след няколко месеца ще навърши 18 години, е било открито късно снощи в неадекватно състояние. Възпитатели са се обадили на тел. 112 и на място е пристигнала линейка, който е откарала младежа в болницата.

Той е настанен в Клиниката по токсикология, където в момента се провежда лечение за интоксикация. „Състоянието му е овладяно, няма опасност за живота му”, съобщиха от лечебното заведение.

От Центъра за настаняване в Карлово пък обясниха, че момчето е закупило само лекарствата от някоя от аптеките в града. Разследващите органи тепърва ще установят от коя точно и как е получил медикаменти без рецепта. „Не мога да ви кажа какви лекарства е пил, тъй като все още не сме получили епикризата с резултатите от изследванията, които му се правят. Важното е, че е добре”, заявиха от Центъра.

Очаквайте подробности!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина