Обвиняем за опит за убийство в Карлово за пореден път не се яви на съд

Автор: Plovdiv Now 9880
Обвиняем за опит за убийство в Карлово за пореден път не се яви на съд

Автор: Георги Тошев

Обвиняемият в опит за предумишлено убийство Ангел Шуманов отново не се яви днес в пловдивския Окръжен съд. Причината и този път е влошено здравословно състояние, по-конкретно провеждане на хемодиализа. Това за пореден път наложи отлагането на делото срещу него за нова дата. В едно от предходните заседания Шуманов изтъкна като причина за неявяването си болки в крака.

Според депозираната докладна, Шуманов ходи на хемодиализа в Карлово, която се провежда три пъти в седмицата. Трудноподвижен е и се налага да се придвижва със специфичен автомобил на болничното заведение. Призовка не му е връчена, защото не е открит на адреса си, а по телефона е заявил, че в дадения момент се е намирал в болницата. По делото е приложен и протокол от лекарска комисия, епикриза, че е бил на лечение и резултати от направените му амбулаторни изследвания.

Шуманов е с повдигнато обвинение за извършването на опит за предумишлено убийство, след като на 7 август 2020 година се сбил с приятеля си Георги Заев. Двамата се скарали след като употребили солидно количество алкохол. В един момент напрежението ескалирало и преминало във физическа саморазправа.

Делото срещу Шуманов ще се гледа по общия ред с разпит на свидетели и вещи лица. Новата дата за процеса е насрочена за 28 ноември.

В предходно заседание, заради неявяването на Ангел в съдебната зала, прокуроратурата поиска изменение на мярката за неотклонение на Шуманов от „подписка” в „задържане под стража”, но това не бе прието от съдия Миглена Маркова именно заради провеждането на хемодиализа в болнично заведение.

Неявяването на Ангел доведе до отлагане на процеса за 5 октомври.

Припомняме, че подсъдимият Ангел Шуманов и пострадалият Георги Заев са приятели от детство. Във фаталната вечер те се събрали заедно с друг техен приятел – Христо Русев. Поводът – празнували рожден ден на Шуманов в къщата му в Карлово.

В къщата нямало ток, защото не бил платен. Това обаче не им пречило да се забавляват. Яли пили и всичко било наред до някое време, когато под въздействието на алкохол се скарали. Ангел бутнал с ръка Георги и той паднал на земята. Последвали и няколко удара по различни части на тялото с неустановен предмет. Георги получил удар в областта на носа и цялото му лице било в кръв. Въпреки това Ангел продължил да го удря по цялото тяло. От своя страна Георги опитал да се предпази, като го убол с вилица след което избягал. Въпреки, че бил ранен се добрал до къщата в която живее. Там го видяла жената на брат му и се обадила на 112.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина