Нивото на реките в Богдан и Каравелово се е покачило тази нощ

Автор: Plovdiv Now 5016
Нивото на реките в Богдан и Каравелово се е покачило тази нощ

Нивото на водата в реките, преминаващи през селата Богдан и Каравелово, е продължило да се повишава и тази вечер. Това обяви кметът на община Карлово Емил Кабаиванов. В момента той е в Богдан, за да следи почистването на коритото. Багерите и самосвалите трябва да започнат работа тази сутрин след 8 ч. "Следим ситуацията, ако се наложи ще извикаме още техника. За щастие фирмите се отзовават, хората разбират какво се случва", каза кметът.

Вчера в двете населени места бе обявенио частично бедствено положение заради риска от нови наводнения. Хората са притеснени, че на места водите са на малко разстояние от дигите и отново може да бъдат залети. За да бъде решен проблемът трябва да бъде изготвен и реализиран проект, който да бъде финасиран от държавата

“В последните няколко дни има сериозно покачване на нивото на наносите и на реката. В Средна гора има милиони кубици пясък, които останаха от случилото се през есента и сега дъждът ги сваля”, обясни кметът на Карлово. Добави, че на места дълбочината на коритото е не повече от 60 см и съществува риск при по-силни валежи реката отново да прелее.

“Всички наши действия са, за да не допуснем ново бедствие. В момента няма опасност за живота на хората и за имотите им и не се налага евакуация”, заяви Емил Кабаиванов. По думите му в село Слатина е по-спокойно, но общината следи какво се случва и при нужда там също ще бъде обявено частично бедствено положение.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина