Наводнена е и част от Баня, Карловско

Автор: Plovdiv Now 35701
Наводнена е и част от Баня, Карловско

Река Стряма излезе от коритото си след обилните валежи от дъжд и заля ромската махала в град Баня, Карловско, научи GlasNews.bg.

Стотици притеснени жители на карловското градче са се събрали край реката и наблюдават дали ситуацията ще ескалира.

В непосредствена близост до реката се намира ромската махала, която вече е под водна обсада. Наводнени са много къщи в махалата - хората са изпаднали в паник и ужас, някои се опитват да спасят жилищата си, а други просто се евакуират при роднини.

Улиците в ромската махала са блокирани от вода, а част от паркираните автомобили са затънали в кал. Почти всички ромски къщи са със значителни материални щети от бедствието.

Има данни и за наводнена кравеферма в града. Иначе към този момент в останала част на Баня е спокойно.

Поради създалата се обстановка и наводнение на станциите е прекъснато електрозахранването на помпените агрегати. На този етап не може да се каже кога отново ще бъде възстановено водоподаването.

Извънредната ситуация вдигна на крак представители на кметството.

На място също са полицейски екипи и доброволци. По всяка вероятност пътят Пловдив-Карлово край Баня ще бъде затворен, ако реката прелее над моста.

Военни вертолети кръжат над Карловски минерални бани. Както ви съобшихме по-рано, хеликоптери евакуират хора от засегнати села в региона.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина