Музеят на Левски в Карлово отново работи с децата чрез онлайн уроци

Автор: Plovdiv Now 5115
Музеят на Левски в Карлово отново работи с децата чрез онлайн уроци

В условията на социалната изолация, свързана с коронавируса, Музеят на Левски в Карлово е затворен за посетители вече почти два месеца.

Това е причината екипът да продължи онлан провеждането на занятията по програмата "Аз уча в музей "Васил Левски". СУ "Васил Левски" в града също прегърнаха идеята за провеждане на дистанционни уроци и оказаха съдействие.

В дните преди Гергьовден се осъществиха първите занятия с учениците от 2б клас с класен ръководител Стефка Генова и 2в клас с класен ръководител Елена Куртева. Занятието беше посветено на паметните места свързани с живота на Васил Левски в Карлово.

"С децата направихме виртуална разходка из старинната част на града, като се спряхме пред къщата на Райно Попович, Църквата "Св. Богородица", местността "Алтън чаир". Нашата онлайн екскурзия завърши в музея, където се преклонихме пред косите на Апостола, които се съхраняват в Параклиса. Заредени с положителна емоция от онлайн срещата с децата, продължаваме напред, с идеята да проведем занятия и с други класове от карловските училища", разказват от Музея на Левски в Карлово на официалната си фейсбук страница.

Източник: Национален музей "Васил Левски" - Карлово.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина