Момчето, нагълтало се с хапчета в Карлово, не е споделяло с никого намерение за самоубийство

Автор: Добринка Димова 9814
Момчето, нагълтало се с хапчета в Карлово, не е споделяло с никого намерение за самоубийство

17-годишното момче, което се нагълта с лекарства, не е споделяло мисли за самоубийство, съобщи Надежда Сеизова, директор Дирекция „Социално подпомагане“ в Карлово. Припомняме, че младежът от Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания в Карлово бе открит в понеделник вечерта в неадекватно състояние и бе откаран по спешност в Клиниката по токсикология в пловдивската УМБАЛ „Свети Георги”.

На този етап все още не е ясна причината за случилото се. По данни на социалните работници, момчето не е сирак. Настанен е в дома поради ниския родителски капацитет на майката и невъзможността й да се грижи за него. Не е имал проблеми с възпитатели или други деца, специалистите не са забелязали някаква промяна в поведението му преди инцидента.

„Все още не е известен броят и видът на медикамента, погълнат от момчето. Информация ще получим след изписването му от болничното заведение и предоставяне на епикриза”, посочи Надежда Сеизова.

Тя разказа, че веднага е провела среща с дежурния възпитател в деня на инцидента, социален работник от Центъра и социалния работник на момчето от отдел „Закрила на детето”. Обсъдени са подробности около инцидента и състоянието на детето. Взето е решение след изписването му от болницата да му бъде оказана допълнителна подкрепа.

По данни на отдел „Закрила на детето” с младежа работят специалисти от Център за обществена подкрепа в Карлово. Работата е в посока преодоляване на поведенчески проблеми, повишаване мотивацията към учебния процес и подготовка за самостоятелен живот след навършване на пълнолетие.

 „След изписването от болничното заведение на момчето ще бъде оказана необходимата подкрепа от страна на отдел „Закрила на детето”, ще се проведат срещи и разговори с него от социалните работници. Набелязани са мерки в посока интензивно наблюдение на момчето от страна на специалистите от Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания и от социалния работник”, обясни Надежда Сеизова. 

Подобни новини

Петър

Закрила на дето и Център за обществена подкрепа тези институции изобщо не работят! Защо се правят на много загрижени, напълно абдикирали!

10:31, 10.09.2019
Отговора 0
Отговор

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина