Медиците от Карлово за 10% увеличение: Радваме се, че нещо се направи! Оставките помогнаха ВИДЕО

Автор: Милен Ангелов 3983
Медиците от Карлово за 10% увеличение: Радваме се, че нещо се направи! Оставките помогнаха ВИДЕО
Медиците от общинската болница в Карлово изразиха задоволство от новите параметри за финансиране, които Министерството на здравеопазването обяви днес. Според тях 30-те милиона лева над предвиденото за тази година ще стабилизира работата в здравната сфера и много лечебни заведения ще бъдат спасени от фалит. Лекарите и персонала от подбалканското градче бяха готови за масови оставки заради орязани средства за нелимитните дейности по Здравната каса. 
 
С новите параметри за общинските и областните болници заплатите в карловското лечебно заведение могат да бъдат увеличени с 10 процента, увери управителят на д-р Христо Пелев. "При сегашните договорени заплати, тъй като те са различни, спрямо различна болница бих си позволил с още 10% да увелича заплатите тъй като трябва и болницата да има пари за издръжка", допълни медикът.
 
Стефания Лулчева е главна сестра в МБАЛ "Д-р Киро Попов" в Карлово. Тя има 27-годишен стаж в медицинските среди, а от 17 години работи в карловската болница. Първо е била сестра във вътрешното отделение, а след това в неврологично. Тя и колегите й изразиха задоволство от новите финансови рамки и допълнителните средства, които здравното министерство отпуска за общинските и областни болници. "Радваме се, че нещо се направи по въпроса и държавата реагира. Разбира се това не е достатъчно за нашия труд, и на лекарите, и на сестрите, но се надяваме финансирането да продължава да бъде коментирано", коментира главната сестра на болницата.
 
Заради решението на здравното министерство засега такива няма да бъдат подавани. Медиците се надяват още държавата да направи стъпка за цялостна реформа в здравеопазването и да не се работи на парче за всяка отделна болница поотделно. 
 
Още по темата, вижте във видеоматериала на ТРАФИК ТВ:
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина