Медицински сестри от цяла България се събират в Карлово за голям протест

Автор: Plovdiv Now 15058
Медицински сестри от цяла България се събират в Карлово за голям протест

Медицински сестри от цялата страна излизат на протест в Карлово утре. Те ще се съберат на пл. "20-ти юли"в центъра на града от 10:30 часа, за да поставят своите искания за увеличение на основната заплата на 950 лева, съобщава KarlovoPress.com.

Оставки подготвят и медицинските сестри от Вътрешно отделение на МБАЛ "Д-р Киро Попов", както и здравни специалисти от детски градини в района.
 
Припомняме, че медицинските сестри и лекарите от детско отделение на карловската болница подадоха колективна оставка преди две седмици. Причината е, че все още нямат желаното увеличение на трудовите възнаграждения, въпреки че са поставили исканията си пред управителя на болницата и кмета на общината за сключването на нов колективен договор. Предизвестието изтича след две седмици.
 
В момента медицинските сестри взимат заплати между 720 и 750 лева. Управителят на болницата каза, че може да увеличи трудовите възнаграждения със 100 лева и да осигури допълнително материално стимулиране след октомври месец, за да се достигне границата от 952 лв и нагоре.
 
Протестът на медицинските сестри се очаква да бъде подкрепен от много медицински сестри и здравни специалисти от страната, лекари и жители в региона, както и от уволнената преди време медицинска сестра от болница Токуда Мая Илиева и здравния работник Веселина Ганчева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина