Малки коледари поздравиха кмета и общинските съветници в Карлово СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 6509
Малки коледари поздравиха кмета и общинските съветници в Карлово СНИМКИ

С празнична програма на малките коледари от ДГ „Гина Кунчева” започна последното за 2018 година заседание на Общинския съвет в Карлово, което се състоя днес в зала „Васил Караиванов” на общината. В национални носии, с украсени калпаци и с дървени геги, малчуганите изпълниха песни и танци и с ритуал нарекоха здраве, плодородие, благополучие и късмет през новата година. Както повелява традицията, кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов, председателят на Общинския съвет Теодор Шойлеков и неговият заместник Анастасия Чолакова дариха момиченцата и момченцата с кравайчета, лакомства и паричка за всяко.

Местният парламент прие Програми за управление и разпореждане с имоти общинска собственост, за развитие на физическото възпитание и спорта, за развитие на туризма и за дейността на народните читалища през 2019 година.

С поименно гласуване съветниците дадоха съгласие за извършване на вътрешни компенсирани промени по общинския бюджет за настоящата година. Одобриха изменения и допълнения в Наредбата за размера на местните данъци и такси /в синхрон с приетите от парламента промени в данъчното законодателство/ и план-сметка за дейности по управление на отпадъците през следващата календарна година.

ОбС гласува и докладни записки, свързани с управление и разпореждане с имоти – общинска собственост. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина