Мая Манолова подкрепи исканията на кметовете на малки населени места

Автор: Валерия Василева 4220
Мая Манолова подкрепи исканията на кметовете на малки населени места

Омбудсманът Мая Манолова е изпратила своето становище до председателя на Народното събрание и парламентарната комисия по бюджет и финанси, като изразява категоричната си позиция по засегнатите проблеми от кметовете на кметства да станат първостепенни разпоредители с бюджетните средства, информира KarlovoPress.com.

По думите на кмета на Калофер Румен Стоянов, Манолова подкрепя искането на кметовете да бъдат поставени в положение на равнопоставеност по отношение на възможността всеки от тях да бъде разпоредител на бюджета с по-ниска степен в рамките на делeгирания общински бюджет. Омбудсманът е изразила надежда, че при разглеждането и гласуването на законопроекта народните представители ще съобразят изложените аргументи и мотиви и няма да допуснат да се създадат предпоставки за нарушаване на граждански права.

Манолова изказа подкрепата си към кметовете и по време на връчване на годишните награди на kmeta.bg. Докато връчваше наградите в категория на "Кмет на гражданите" тя се обърна към кметовете на общини и ги посъветва да работят съвместно с малките кметства. 

"Гражданите имат равни права, независимо дали живеят в малко или голямо населено място", подчерта тя. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина