Легендарният Кирил Маричков представи автобиографичната си книга в Карлово

Автор: Plovdiv Now 5833
Легендарният Кирил Маричков представи автобиографичната си книга в Карлово
По покана на Община Карлово легендарният български рок музикант, композитор и аранжор, основател на една от най-популярните групи „Щурците“ - Кирил Маричков представи своята автобиографична книга „На прага на времето“ в Карлово. Събитието се състоя в камерната зала на НЧ „Васил Левски – 1861 г.“
 
Срещата на карловци с известния музикант премина в емоционален и вълнуващ диалог с него, разкази за решителността и постоянството, които са нужни в период на пълна цензура по време на социализма и как той успява да проправи пътя на рок музиката за българската сцена и става вдъхновител на поколения български музиканти.
 
„На прага на времето“ е с обем 576 с., излиза с логото на издателство Книгомания и се разпространява по книжарниците от 14 април 2023. Изданието излиза със съдействието и под редакцията на Веселина Паскова. Включва над 100 снимки от личния архив на Маричков, някои от които се публикуват за първи път, както и снимки на всички албуми на „Щурците“, излезли през дългия им творчески път.
 
Автобиографичната книга „На прага на времето“ представя подробно житейския и творчески път на забележителния музикант от детството му до на най-силния период в историята на „Щурците“ – 80-те години на ХХ век.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина