“Концерти на гарата“ - интересен проект ще се случи в Карлово

Автор: Plovdiv Now 16245
“Концерти на гарата“ - интересен проект ще се случи в Карлово

Проектът „Концерти на гарата“ ще бъде осъществен през настоящата 2024 г. и включва няколко концерта на различни железопътни гари в страната. Организатор на събитията са музикантите от група X-R@Y.

Концертите на гарите в Карлово на 25-ти май и в Казанлък на 31-ви май са част от празниците на розата в двата града.
В град Карлово освен група X-R@Y, участие ще вземат и местни музикални състави и изпълнители.

На гарата в Казанлък заедно с X-R@Y, участие ще вземат група „Уикеда“, както и различни местни музиканти и състави. Железопътната гара ще бъде декорирана с „Рози от Казанлък“, картина на популярната художничката д-р Петя Илиева (автор на инициативата ART4Diplomacy, по която бяха украсени редица спирки и превозни средства на обществения транспорт в столицата). Тези рози се срещат в българските народни престилки.

Проектът „Концерти на гарата“ е осъществен с финансовата подкрепа на Национален Фонд „Култура“. Официален партньор е Държавно предприятие „Национална компания железопътна инфраструктура“.

Местни партньори са общините Карлово и Казанлък.

Група X-R@Y е създадена в края на 2006 година от Веселин Кирев – вокали, Николай Николов – гъдулка и Николай Димитров – китара.
През 2010г. X-R@Y участва в „България търси талант“ и се превръща в сензация в първия сезон на предаването.
През 2017 и 2018 г. групата участва на StreetMusic Festival в Сату маре Румъния, на който печели втора награда.
През 2019 г. музикантите представят първия си самостоятелен албум, наречен „O.K.“, в който съчетават умело стиловете поп, рок, блус, уърлд, фънк, реге и български народни мотиви.
В края на 2022 година X-R@Y са отличени в музикалния конкурс на фондацията, носеща името на легендарния Бийтълс Джон Ленън. Музикантите с тяхното парче „Ако някога“ са сред тримата финалисти в категорията “World music”.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина