Кола “влетя“ в двора на къща в Карловско

Автор: Plovdiv Now 6441
Кола “влетя“ в двора на къща в Карловско

Така известният съдия Галя Георгиева съобщи за инцидент в нейния имот в град Баня, Карловско, при който 71-годишен водач не успял да вземе завоя и влетял с колата си директно в двора й, разрушавайки ограда.

Христо Станев от близкото село Пролом нанесъл сериозни щети на Георгиева. За малко е щял да разруши и стопанска постройка, както и оградата на съседен имот.

Инцидентът станал преди дни в Баня, където Галя Георгиева си купила преди време къща, съобщава "24 часа". Водачът карал в дъжда с несъобразена скорост. Според местни жители той не виждал добре с едното око. "Късмет е, че не е имало човек на тротоара или пък някой от нас да е бил в двора", каза известната съдийка, която беше и член на ВСС, а преди това правораздаваше в Пловдив. Сега е в столичния апелативен съд. Тя е учудена, че дни след случая нито водачът, нито близките му са позвънили да попитат има ли нужда от помощ.

"Това е кръстовище на улица "Калоферска" и "9-и септември". По този път минават тирове и са съсипали настилката. Улицата върви покрай царския дворец, завива наляво и излиза на "Калоферска", която води към околовръстното. Дойдоха представители на КАТ, а аз се озовах на мястото на инцидента час след, като мерцедесът на Станев ме "посети". Дрегерът не отчете наличие на алкохол у водача", обясни Георгиева.

Хора от Баня обаче говорят, че Станев извършвал нерегламентирани таксиметрови превози. Георгиева каза, че ще пусне сигнал до началника на КАТ-Пловдив за това.

Тежките камиони по въпросната отсечка са разрушили настилката по улицата. Прелезът на околовръстното шосе бил затворен и тировете препускали през курортното градче. "С този въпрос сме занимавали общинския съвет в Карлово, но след изборите ни забравиха", казват банялии.

Снимка: 24 часа

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина