Кметът на Карлово: Закриването на митническото бюро ще има сериозни негативни последици за икономиката на региона

Автор: Plovdiv Now 4628
Кметът на Карлово: Закриването на митническото бюро ще има сериозни негативни последици за икономиката на региона

Закриването на митническото бюро в Карлово ще доведе до сериозни негативни последици за икономиката на региона. Това коментира пред Радио „Фокус“ кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов. „Като кмет на Община Карлово изказвам своето несъгласие от намерението на Агенция „Митници“ да закрие митническо бюро - Карлово, както и несъгласието и опасението на всички фирми от общината, опериращи на неговата територия“, заяви кметът в писмо до министъра на финансите Владислав Горанов по повод предстоящото през 2019 година преструктуриране на Агенция „Митници“. В него е предвидено закриването на митническото бюро в Карлово.

Както PlovdivNow.bg вече съобщи, кметът се е срещнал с най-големите фирмите в региона, които ползват услугите на митническо бюро Карлово. След срещата е било изпратено писмо до директора на Агенция „Митници“ Георги Костов, председателя на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Менда Стоянова, народните представители от 17 многомандатен район Пловдив – област и областния управител на област Пловдив Здравко Димитров.

„Районът, който митническото бюро обслужва, е на територията на четири общини – Карлово, Хисар, Сопот и Калояново, като негови клиенти са над 50 фирми и физически лица“, посочи Кабаиванов. На територията на община Карлово развиват производство над 20 чуждестранни и български фирми, като едни от най-големите лагерни фирми в България оперират в митническо бюро Карлово.

По думите му в момента съществува засилен интерес към региона на Карлово от големи инвестиционни компании както от Европа, така и от Китай. Този интерес е свързан с местоположението на града, транспортните връзки, Индустриална зона Карлово и митническото бюро. „Закриването на митническо бюро Карлово би било нерентабилно и за Агенция Митници“, смята д-р Емил Кабаиванов. Според него, закриването на митницата в Карлово би довело до негативни последици за икономиката и инвестициите в целия регион на север от Пловдив и до напрежение сред фирмите и гражданите. Има риск това напрежение да прерасне в непредвидими форми на протест.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина