Карловско туристическо дружество кани на благотворителен бал

Автор: Plovdiv Now 5935
Карловско туристическо дружество кани на благотворителен бал

Туристическо дружество „Васил Левски“ в Карлово организира благотворителен бал. Дружеството скоро ще навърши 117 години от създаването си, а благотворителната инициатива се провежда за 11-ти пореден път. Тази година балът ще бъде в ресторант „Карлово“ на 1 март от 19:00 часа.

Всеки жител на общината може да участва. Със събраните средства се поддържа материалната база на хижите „Хубавец“, „Балкански рози“, „Васил Левски“ и „Равнец“, които се намират в Стара планина. През 2018 година с парите от благотворителното събитие е направено разширяване на съществуващата столова в хижа „Равнец“, която се посещава от много туристи и помещението се е оказало недостатъчно. Направена е и подмяна на дограмата и е закупен нов бойлер за банята, съобщава karlovo.tv.

Със средствата от благотворителния бал тази година туристическото дружество планира смяна на водопровод от 210 метра за ВЕЦ-а на хижа “Васил Левски“. Планира се също и укрепване на подпорната стена на хижата. Ще бъде изградена и система за интернет и свързаност на хижите „Балкански рози“ с „Васил Левски“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина