Карловската бригада отдаде почит на великото дело на Апостола

Автор: Plovdiv Now 6118
Карловската бригада отдаде почит на великото дело на Апостола
Военнослужещите от 61-ва Стрямска механизирана бригада отдадоха почит пред великото дело на Апостола на българската свобода.
 
Честванията в родния му Карлово започнаха вчера с отслужване на тържествена света литургия в храм „Свети Николай” и поклонение на гроба на майката на Апостола – Гина Кунчева. На площад „Васил Левски” представителен взвод от 3 механизиран батальон на бригадата взе участие в тържествения ритуал по издигане на знамената на Република България и Карлово и посрещане на участниците в националния туристически поход „По стъпките на Левски”.
 
Кулминацията на празничния ден беше тържественият митинг-заря, в който участваха военнослужещи от 1 механизиран батальон, 3 механизиран батальон, батальон за логистично осигуряване и зенитно-ракетен дивизион. Строят на представителните блокове от бригадата беше приет от Президента на Република България г-н Румен Радев. Командващ зарята бе майор Павел ТОДОРОВ – заместник-командир на 3 механизиран батальон на 61 механизирана бригада.
 
Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и г-н Румен Радев произнесоха слова за Левски, като пожелаха да бъдем единни и да следваме примера на Апостола.
 
Признателност към живота и делото на вдъхновителя на българското революционно движение с венци и цветя изразиха г-н Румен Радев – Президент на Република България, д-р Емил Кабаиванов – кмет на община Карлово, министри, народни представители от
 
47-то Народно събрание, адмирал Емил Ефтимов – Началник на отбраната, генерал-майор Михаил Попов – Командир на Сухопътните войски, бригаден генерал Деян Дешков – командир на 61 Стрямска механизирана бригада, общински съветници, представители на неправителствени и военно-патриотични организации, родолюбиви българи, походници, граждани и гости на град Карлово. Ритуалът завърши с празнични илюминации в памет на Апостола на българската свобода.
 
Източник: 61-ва Стрямска механизирана бригада
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина