Карлово все по-близо до приемането на ОУП, готвят ново обществено обсъждане

Автор: Валерия Василева 17001
Карлово все по-близо до приемането на ОУП, готвят ново обществено обсъждане
Ново обществено обсъждане на проекта за Общ устройствен план готвят в Карлово. Заинтересованите лица имаха възможност да се запознаят с предварителния проект за ОУП, доклада за екологична оценка и всички становища до началото на предишния месец. Материалите отново са на разположение от днес до 29 ноември. 

До момента в хода на проведените консултации не са постъпвали мотивирани негативни становища или предложения за алтернативи, пишат от градската администрация. 

Припомняме, че Карлово е сред градовете в областта, които са най-близо до приемането на Общ устройствен план. Новите промени в Закона за устройство на територията, които влизат в сила от 1 януари 2019 година, ще ударят по хиляди собственици на имоти на територията на  голяма част от общините в Пловдивска област. Без общи устройствени планове в отделните общини собственици на единични парцели върху земеделски земи няма да могат да сменят предназначението на имотите си и съответно да строят. Засега обаче в Пловдивско има едва 4 ОУП. "Изрядните" общини са Пловдив, Перущица, Съединение и Марица. 

Проектът за ОУП в община Карлово включва общинския център и отделните населени места заедно с техните землища - гр. Карлово, град Баня, с. Бегунци, с. Богдан, с. Васил Левски, с. Ведраре, с. Войнягово, с. Горни Домлян, с. Домлян, с. Дъбене, с. Иганово, град Калофер, с. Каравелово, с. Климент, град Клисура, с. Куртово, с. Кърнаре, с. Марино поле, с. Московец, с. Мраченик, с. Певците, с. Пролом, с. Розино, с. Слатина, с. Соколица, с. Столетово и с. Христо Даново. 
 
Основната стратегическа цел е да се създаде териториална планова основа за нейното дългосрочно устойчиво устройствено развитие в съответствие с приетите стратегически документи за регионално развитие и специфичните ресурси. Прогнозният период, за който се създава, е до 2035 година. 

Второто обществно обсъждане ще се проведе на 30 ноември, 2018 година от 14,00 часа в Заседателна зала на община Карлово.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина