Карлово се сбогува днес с големия си художник Петър Николов

Автор: Plovdiv Now 16578
Карлово се сбогува днес с големия си художник Петър Николов

Карлово се сбогува днес с големия си художник Петър Николов. Отец Стоян от църквата „Света Богородица" отслужи заупокойна литургия на гробищата в града.

Кметът на село Климет Мано Манов разказа за родения в Климент и прекарал по-голямата част от живота си в Карлово известен живописец, чиито многобройни картини с уникален стил днес са в частни колекции в различни кътчета по света, пише ПБ Новинар.

Манов прочете и съболезнователен адрес от кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов. Дългогодишният приятел на починалия и бивш кмет а Карловска община инж. Христо Войняговски сподели общи преживявания и възхищението си от таланта и благородната му личност.

Картини на Петър Николов и получената през 2018 г. статуетка от наградата на Карлово напомняха за уникалния му живописен стил и общественото признание за прославяне на Карлово по целия свят. Последното сбогуване беше съобразено с наложените ограничения.

Между присъстващите бяха дъщеря му проф. д-р Лолита Николова с брат си Даниел Хитков, както и Антоанета Тенева от клуб Родолюбие и нейниян съпруг. Венци и букети поднесоха в почит към твореца близки, приятели и почитатели на изкуството му от Карлово, България и чужбина.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина