Карлово се побратими с град в Молдова

Автор: Plovdiv Now 4845
Карлово се побратими с град в Молдова
Карлово се побратими с град Твърдица в Република Молдова.
 
Официална делегация, водена от кмета на община Карлово, гостува там.
 
По време на посещението кметовете на двата града - д-р Емил Кабаиванов и Георгий Попов, подписаха Меморандум за сътрудничество в областта на културата, образованието, туризма и спорта.
 
При пристигането си българската делегация беше посрещната тържествено от младежи, облечени в български носии, след което посети храм „Св. Петка Българска“. Там кметът дари, донесена от България, икона на Светицата.
 
Тържествената церемония по подписване на Меморандума за сътрудничество се състоя на 31 октомври в Мраморната зала на Двореца на културата в Твърдица, в присъствието на българския посланик в Република Молдова Н.Пр. Евгени Стойчев, българския консул в област Тараклия – Ангел Маринков, както и протойерей Владимир Паскалев – председател на Църковното настоятелство.
 
По време на посещението си в молдовския град карловската делегация посети Етнографския музей към Двореца на културата, където се запозна с пътя, изминат от българските преселници от Твърдица, Сливенско, както и със самобитни експонати, свързани с бита и културата на бесарабските българи. Д-р Кабаиванов подари на директора на музея българска историческа литература, която да остане за поколенията, за да познават своите корени.
 
Източник: Община Карлово
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина