Карлово изпрати 42-рия български контингент за Афганистан

Автор: Plovdiv Now 15865
Карлово изпрати 42-рия български контингент за Афганистан
На площад „Васил Левски” в Карлово днес се състоя церемонията по тържествено изпращане на 42-рия контингент за участие в международната мисия на НАТО „Решителна подкрепа” в Афганистан.
 
На церемонията присъстваха доктор Емил Кабаиванов - кмет на община Карлово, адмирал Емил Ефтимов – началник на отбраната, генерал-лейтенант Любчо Тодоров – командващ на Съвместното командване на силите, генерал - майор Михаил Попов – командир на Сухопътните войски, бригаден генерал Деян Дешков - командир на 61 Стрямска механизирана бригада, г-н Петър Петров - заместник областен управител на област Пловдив, народни представители, представители на институции, държавната и местна власт, близки, приятели и граждани на Карлово.
 
В обръщението си към военнослужещите от контингента началникът на отбраната адмирал Ефтимов заяви, че е горд с успешно проведената подготовка и им благодари за положения воински труд, отговорност и дисциплина.
 
Молебен за здраве и благоденствие отслужи отслужи Негово преосвещенство Знеполски епископ Арсений – викарий на Пловдивския митрополит Николай.
 
Церемонията завърши с преминаване в тържествен марш пред погледите на гостите и близките на военнослужещите.
Национален командир на контингента е полковник Павлин Георгиев ВЕЛКОВ. Участвал е в международна мисия на Българската армия в Афганистан през 2012 г.
 
Командир на ротата за охрана от състава на международната мисия в Афганистан е майор Милен Николаев ПРОДАНОВ – заместник-командир на 1 механизиран батальон от състава на 61 Стрямска механизирана бригада. Това е неговото четвърто участие в международна мисия.
 
Източник: 61-ва Стрямска механизирана бригада
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина