Карлово чества 3-ти март с голямо общобългарско хоро на площада

Автор: Plovdiv Now 11560
Карлово чества 3-ти март с голямо общобългарско хоро на площада

Празникът в община Карлово ще започне в 10:00 сутринта с издигане на националното знаме на площад "20-ти юли". Малко след това в центъра на града ще се извие общобългарско хоро в подкрепа на националната кампания "Пробуждане с хоро". 

В 11.00 часа ръководството на общината, общински съветници, общественици, граждани ще положат цветя пред паметника на  Освободителя на Стремската долина ген. Павел Петрович Карцов.

Чествания на 3 март ще има в Кърнаре и Христо Даново, където преди 141 години са се развили част от действията по освобождението на Подбалкана. Тържество ще има и в Столетово, селото носи името на командира на Българското опълчение ген. Николай Столетов. От 13 .30 часа в Каравелово ще се състои възстановка на освобождението на селото и боевете на Шипка, в които участвал опълченеца Стоян Комитата от Каравелово.

Историческият музей в Карлово пък ще подари вход свободен на всичките си посетители през утрешния ден. Всяко дете, пристъпило прага на музея, ще получи трикольор като подарък. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина