“Капачки за тетрадки“ - нова кампания започват младежи в Карлово

Автор: Plovdiv Now 10355
“Капачки за тетрадки“ - нова кампания започват младежи в Карлово
На Световния ден на водата днес, 22 март, Младежкият център в Карлово стартира новата си екоакция по проекта "Изграждаме младите спасители на природата", подкрепен от програма "Еразъм+" на Европейската Комисия.
 
Обявяват кампания за събиране на капачки до 20 април 2022 за новата арт инсталация с рециклирани материали по повод Деня на Земята 22 април.
 
Кампанията е под надслов "Капачки за тетрадки", като всеки донесъл поне една пълна 3 литрова бутилка с капачки в центъра, ще получи тетрадки.(*до изчерпване на количествата). Капачките, останали от арт-инициативата ни, ще бъдат занесени в "Сърцето на Карлово" за кампанията "Капачки за бъдеще", която редовно подкрепяме.
 
Водата е едно от богатствата на природата, които трябва да ценим и пазим, защото без нея животът е немислим. Тя покрива 71% от повърхността на планетата ни, като 97% са солените морски води в Светония океан. Всяка година в Световния океан се изхвърлят над 14 милиарда тона отпадъци, като основно това са различни пластмасови продукти(чаши, сламки, бутилки, найлонови торбички, памперси и други), гумени и химични отпадъци. Замърсяването на Световния океан е огромен проблем, който води до промени в климата, унищожаване на еко-системите в океаните и моретата и глобална еко-катастрофа.
 
Все повече ще се задълбочава и проблемът с недостиг на чиста питейна вода. Затова нека бъдем отговорни като не замърсяваме водните басейни, пестим водата, която ползваме за битови нужди.
 
Източник: Младежки информационен център Карлово

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина