Хулигани крадат и поругават гробове в Карловско

Автор: Plovdiv Now 8322
Хулигани крадат и поругават гробове в Карловско

Кражбите и поругаването на гробищни парцели у нас е доста честа практика.

За подобна хулиганска проява се жалва жител на курортното Карловско градче Баня, научи GlasNews.bg. От възмутената жена става ясно, че мародери са задигнали камъни от настилката на гроба на нейн близък роднина. Тя споделя, че е и на други гробове има нанесени щети, и пита: "Бихме ли могли всички заедно да направим нещо, за да спрем този вандализъм?".

Във връзка с този случай друго лице споделя, че безжалостните хулигани крадат и цветята от гробовете. Близките на покойници смятат, че зад вандалщината стоят мургави наши сънародници и настояват поставянето на 24-часово видеонаблюдение.

Преди две години в Баня, Карловско, също имаше подобна грозна проява - изкъртени надгробни плочи, откъртени и надраскани снимки на покойници, както и изпочупени свещници и вази за цветя. През 2020 година, кметът на Баня - Стамен Гешев, обяснява, че е трудно да бъдат охранявани гробищата, тъй като няма осветление. По думите му липсата на захранване в района на гробищата възпрепятства поставянето на охранителни камери.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина