Гробните места в Карлово ще се плащат за 25 години, а не за вечно ползване

Автор: Plovdiv Now 10469
Гробните места в Карлово ще се плащат за 25 години, а не за вечно ползване

Редовно заседание проведе Общински съвет Карлово вчера.

Сесията започна с питане на съветника Иван Шишков, който от името на хората от Дъбене настоя контейнерите за смет да бъдат поставяни там, от където са взети от почистващата фирма. Кметът ще отговори писмено, предава ПБ Новинар.

Приети бяха Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на общината, предложена от кмета д-р Емил Кабаиванов.

Относно таксите за обреди, ритуали и гробни места съветникът Светлозар Янков предложи да се възстанови старото положение в Новата наредба такса за вечни времена в на гробните места или да бъде за ползване от сто години. След дискусия беше прието максималният срок да бъде 25 години и след това собствениците, ако желаят, могат да го продължат за следващ период от време. По предложение на съветника Сребра Атанасова граждани, които са си платили гробните места за вечни времена по сега действащата Наредба, остават с право за вечно ползване.

Старейшините приеха и отчет за дейността през 2021 г. на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и годишен доклад за състоянието на системите за финансово управление и контрол в организациите от публичния сектор за 2021 година.

На февруарската сесия бяха гласувани и докладни записки, свързани с разпореждане и управление на имоти – общинска собственост.

Вижте повече във видеото на ПБ Новинар:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина