Екшън в центъра на Карлово! Тълпа роми нападна момче, трима са в ареста

Автор: Plovdiv Now 7265
Екшън в центъра на Карлово! Тълпа роми нападна момче, трима са в ареста

Същинско меле е станало в центъра на Карлово в събота вечер, пише ПБ Новинар. Двама младежи били в центъра на града, когато група роми ги застигнала. Държейки стъклени бутилки, те се опитали да нацелят главите на момчетата, като непрекъснато подсвирквали и отправяли забележки. Напрежението ескалирало и бързо прераснало в саморазправа. Младежите побегнали, тъй като имали срещу себе си твърде много противници, пишат още от медията. 

Единият от тях бил ударен по ръката и насинен, счупили му и очилата, но за щастие се разминал без големи травми. Бягайки обаче, другият млад мъж се спънал и паднал. Групичката го застигнала и започнала да го влачи и налага с все сила. Неговият приятел успял да набере 112 и след минути пристигнала полиция. Според момчетата очевидци на мелето имало. Те обаче решили да запечатат боя с камерите на телефоните си, вместо да се намесят. 

Поне трима души от ромската групичка се озовали в ареста. Пострадалият е бил откаран с линейка в Университетска болница „Свети Георги” в Пловдив, където му е била оказана спешна помощ. По-късно момчето е настояло да бъде изписано и в момента лежи в дома си.  То е решило да търси правата си, като вече се е свързало с адвокат. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина