Доброволци раздадоха раздадоха 120 чанти с ученически пособия на деца в Карловско

Автор: Plovdiv Now 8702
Доброволци раздадоха раздадоха 120 чанти с ученически пособия на деца в Карловско
За началото на учебната 2023/2024 доброволците от Младежкия център в Карлово подготвиха и раздадоха 120 чанти с тетрадки, ученически пособия и материали от френското дарение на Europ'Raid за:
 
- 50 деца от Музикална школа "Карловойс";
- 30 деца от село Климент, които и тази година активно се включиха в посрещането на френските доброволци;
- 15 деца от Центъра за настаняване от семеен тип в Карлово, които също се включиха в спортния празник на стадиона с френските доброволци;
- 15 деца от село Каравелово, които са записани и ще посещават обновената след наводнението детнска градина в селото.
 
За детската градина в Каравелово са заделени всички играчки, пъзели, детски килими и други игри, канцеларски материали като кашони с цветни моливи и фулмастри, тебешири, папки, цветни и бели листи, тетрадки, лепила и др., за да може градината отново бързо да се изпълни с детски глъч и смях. За интерактивната работа с децата е предоставен и един лаптоп, както и за село Климент за чудесната им инициатива да организират кино на открито за жителите на селото.
 
"Продължаваме с разпределяне на дарението и ако някой знае за семество с деца, които имат нужда от ученически материали, моля да се свърже с нас. От миналите години сме дарили материали на всички детски градини, училища и социални центрове на територията на Община Карлово", призовават от Младежкия център в Карлово.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина