Доброто! Мъж плати сметката в магазина на възрастна жена в Карлово

Автор: Plovdiv Now 8151
Доброто! Мъж плати сметката в магазина на възрастна жена в Карлово

Жител на Карлово изненада приятно възрастна жена. Той е решил да направи добрина като плати сметката ѝ в хранителен магазин. За случката разказа внучката на пенсионерката, която изрази благодарността и възхищението за благородната постъпка на мъжа.

Ето цялата история на Генка Шишкова:

„Съграждани, искам да Ви разкажа за една случка, развила се днес - 10.04.2024г. около 10:30ч. в магазин „Итали“ на ул. ,“Меден дол“ (срещу Сградото) и с нея да изкажа благодарности и адмирации към ето този човек Genko Nonchev, когото успях да открия в мрежите по-късно днес, но уви не можах да се свържа с него. Надявам се да го прочете или ако някой го познава нека му го прати! Таа… Тази сутрин моята баба е отишла да си пазарува във въпросния магазин и този господин също е бил на пазар там. Той вижда, че баба си пазарува и то доста неща и първо й предлага помощ да си претегли зеленчуците, но тя шеговито му отказва. Явно му е направило впечатление, че баба е била с пълни кошници, което е почти рядко срещано за пенсионерите на днешно време в страната ни! Човекът е бил по-напред по ред на касата и си е платил нещата и е излязъл. Когато дошъл редът на баба той се върнал и попитал в какъв размер са пенсиите на възрастните хора в България. Баба му е отговорила, че са различни. Чувайки отговора, обаче, на въпроса си от хората, чакащи също на опашката и персонала, попитал колко пари е сметката на баба ми. Сметката ѝ била 46,80лв. Човекът вади 50лв. и ги дава на касиерката с думите: - Това за сметката на бабата! Естествено баба се възпротивява, но той просто оставя парите и излиза от магазина!!!! Тук въпросът не е до финансите и до възможността на баба ми да си позволи закупеното, а до това, че е решил да зарадва една пенсионерка без да иска нищо в замяна!

Специални благодарности от цялото ни семейство за жеста, който сте направили и адмирации към постъпката Ви! Баба беше просто в шок, когато се прибра и същевременно хем радостна, хем дълбоко трогната! Благодарим!!!“

Снимката е илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина