Дядо Иван от Карлово изгуби пенсията си, но историята му вдъхнови за добро

Автор: Plovdiv Now 8531
Дядо Иван от Карлово изгуби пенсията си, но историята му вдъхнови за добро

Възрастен мъж изгубил пенсията си, след като я получил, а историята му трогна и вдъхнови за добро мнозина, научи glasnews.bg.

За неприятният случай, застигнал гражданина, разказва Мирко П. в групата "Шофьори - Несебър". Той споделя, че парите - около 500 лева, изпаднали от неговия комшия - Иван от Карлово, някъде по пътя от пощата до магазин в Несебър.

Той се опитва да помогне, призовавайки намерилия сумата да я върне.

"Ако я е намерил някой с голямо сърце, но не знае чия е, нека се свърже с мен. Благодаря предварително!", пише той.

За броени часове публикацията стига до мнозина, а хората намислят и друго решение, което подкрепят много граждани. Защо да не съберат загубената сума? Тази идея е предложена в коментарите под публикацията, а съмишленици се намират веднага.

"80 човека са харесали публикацията. По 10 лева да дадем и ето я пенсията", пише Ва К.

"И аз искам да дам парички", добавя жена.

"Включвам се за помощ", пише друг.

"Дайте да съберем по 10 лева, без да се хабим в празни приказки!", допълва човек.

А организацията е създадена бързо-бързо. От коментарите под поста се разбира, че граждани са оставили кутия за дарения в местна аптека, където всички желаещи да дарят може да го сторят.

"Миличкият,дано добри хора да са я намерили и да му я върнат!", добавя Антоанета А. Като изглежда пожеланието ѝ ще се сбъдне - дори по един далеч по-вдъхновяващ начин.

Вижте и цялата публикация, споделена от Мирко П.:

"Здравейте на всички в групата. Неведнъж се е случвало оттук да се решават проблеми, затова реших да споделя. Днес по обяд моят комшия си е изгубил пенсията по път от пощата до "Жанет", "Младост". Ако я е намерил някой с голямо сърце, но не знае чия е, нека се свърже с мен. Благодаря

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина