Деца с увреждания от Карлово получиха подаръци от Ирландия СНИМКИ

Автор: Валерия Василева 11646
Деца с увреждания от Карлово получиха подаръци от Ирландия СНИМКИ

В навечерието на най-светлите християнски празници малчуганите от Дневния център за деца с увреждания в Карлово получиха подаръци от българското училище в Ирландия „Азбука”. Нашите сънародници зад граница са успели да съберат 706.35 евро и да организират 101 коледни кутии, които освен карловци ще зарадват нуждаещи се деца и семейства от Димитровград, Хасково и Сливен. Играчки, костюми и сладки пък са изпратени на детска градина „Вела Пеева”, с. Бяла паланка”.

Благодаря за отзивчивостта и благотворителното отношение към нуждаещите се в България! Със сигурност ще направим Коледните празници по-приятни за тях. Сърдечни благодарности и на целия екип, който се включи в подготовката и на самия ден и беше изключително организиран – Маргарита Коцева, Даниела Венкова, Деница Ирибаджакова, Людмила Ирибаджакова, Жужа Картър, Ивелина Гойчева, Светла Барабашка, Яна Виткова, Милена Петрова, Диана Панова, Татяна Минева, Светла Стойчева, Александър Иванов и Венцислав Велков. Специални благодарности на семейството на Ирена Бат, Имран Бат и Шон Бат, които тази година направиха цели 47 коледни кутии и с това поставиха нов личен рекорд в нашата кампания, написаха на своята интернет страница „Азбука”.

Благородните инициативи продължават, като с една част от паричните дарения ще бъдат закупени коледни картички от „Карин дом” – Варна, които подпомагат деца с увреждания и предлагат картички и календари като част от благотворителната си кампания. „Със съдействието на ученици от Математическа гимназия и Пета езикова гимназия, Варна, ще ги надпишем и изпратим с нашите най-добри коледни пожелания на хора от различни домове в България, които няма да бъдат със семействата си на Коледа”, казват нашите сънародници. С останалата част от паричните дарения ще подпомогнат финансово деца в нужда.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина