Дарители осигуриха интернет и компютри в карловско село, за да се обучават децата дистанционно

Автор: Plovdiv Now 11879
Дарители осигуриха интернет и компютри в карловско село, за да се обучават децата дистанционно
Карловска фирма постави точка за достъп и осигури безплатен безжичен интернет за учениците от професионалните гимназии в Карлово и Сопот, както и в ромската махала на карловското село Христо Даново, за да могат децата да се обучават дистанционно.
 
В селото са осигурени употребявани, но работещи устройства, предоставени приоритетно на 36 ученика от 7 и 4 клас. Дарени са 24 компютъра в семейства, в които има повече от един ученик.
 
Кампанията продължава и други желаещи могат да дарят работещи устройства, като ги изпратят на адреса на училището – п.к. 4339 село Хр.Даново, ул."Десета "№18, ОУ "Генерал Карцов", доставката по куриер може да бъде за сметка на училището.
 
Фондация от София също стартира кампания за набиране на парични средства за учениците на училището в с. Христо Даново. С първоначално получената сума от 569,25 лв. са закупени хранителни продукти, опаковани в 56 пакета и предадени на родителите на определените от класните ръководители ученици, които в условията на извънредно положение нямат достатъчно доходи за прехрана.
 
Училището е включено в кампания на Неправителствената организация "1 процент промяна“ за набиране на средства за закупуване на хранителни продукти за семействата на учениците и 66 устройства, с които ще бъде обезпечено електронното обучение по време на извънредното положение.
 
„Ако проявите интерес към всичко, което прави ръководството на училището за по-доброто обучение на децата в тези трудни за всички дни, може да помогнете и да се свържете с нас“, призовава директорът на учебното заведение Красимира Димитрова.
 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина