Данъците за автомобили в Карлово скачат с 30%

Автор: Plovdiv Now 5797
Данъците за автомобили в Карлово скачат с 30%

През следващата година ще скочат с около 30 % данъците на масовите групи автомобили в община Карлово. Промяната се налага заради законодателните промени, стана ясно на последното редовното заседание на местния парламент. Предложението бе внесено от кмета на община Емил Кабаиванов, който обясни, че предложеното увеличение е най-малкото възможно. То обаче се налага заради новите законодателни промени, пише Karlovopress.bg.

По време на заседанието бяха одобрени 16 100 лева от бюджета на общината за изграждането на боксове /прегради/ в детското отделение на МБАЛ "Д-р Киро Попов". Освен това съветниците подкрепиха и предложението на ръководството на общината да бъдат отпуснати 28 700 лева като безлихвен заем на общинския стол, за да може да бъдат погасени задължения към НАП. По време на сесията беше одобрена и план - сметката за дейностите по управление на отпадъците и определяне размера за битовите отпадъци. Тя не предвижда увеличение на таксата за битови отпадъци за физическите и юридическите лица.
 
Заседанието започна с празнична програма на малките коледари от ДГ „Гина Кунчева”. В национални носии, с украсени калпаци и с дървени геги, децата изпълниха песни и танци и с ритуал нарекоха здраве, плодородие, благополучие и късмет през Новата година. Както повелява традицията, кметът на Карлово Емил Кабаиванов, председателят на Общинския съвет Теодор Шойлеков и неговият заместник Анастасия Чолакова дариха малчуганите с кравайчета, лакомства и паричка.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина