Арестуваха “майсторите“, рекетирали възрастни хора от пловдивски села за крупни суми

Автор: Валерия Василева 6088
Арестуваха “майсторите“, рекетирали възрастни хора от пловдивски села за крупни суми

Полицията е арестувала групировка "майстори", които са работили по схемата за рекет, предлагайки услугите си на възрастни хора в села в Пловдивско. Оказа се, че бригадата се подвизавала и в Пазарджишка област.  

Мъжете са заловени, докато се опитвали да рекетират възрастна жена в Септември. Вчера автопатрул при полицейското управление извършвал редовния си обход на територията на града, когато на една от улиците униформените забелязали кола с врачанска регистрация. Това събудило съмненията им и те незабавно извършили проверка.

В колата са заварени седем души - 36-годишният Г.Г. от Пловдив, 31-годишният С.Г. от село Крали Марко, 27-годишният А.А. от село Малко Дряново, 27-годишният Й.А. от село Селци, 27-годишният Г.А. от село Поповица, 36-годишният П.Г. от Куклен и 31-годишният А.А. от село Стрелци.

Автомобилът бил паркиран пред къща, в която униформените заварили 76-годишната стопанка изплашена до смърт. Станало ясно, че групичката предложила на бабата бърз и евтин ремонт на покрива. Първоначалната оферта била смяна на улуците само за 50 лева. След много уговорки и убеждаване от страна на „майсторите“ доверчивата жена се съгласила на това изгодно предложение и бригадата бързо започнала работа. Не след дълго обаче сумата за ремонта нараснала с още близо 1000 лева.

Притеснена жената казала, че няма толкова пари, но мъжете били непреклонни и стояли до къщата, за да я принудят да си плати. Пенсионерката им дала единствените 200 лева, които имала в брой, но това не ги удовлетворило.

Те продължили с исканията си и дори отправили заплахи към жената. Така жената била принудена да отиде и да изтегли от банковата си сметка още 600 лева. Дори и след предаването им гастролиращите майстори продължили да притесняват старицата, но плановете им се провалили, когато присъствието им било забелязано от полицейския екип.

Както вече ви съобщихме, жертва на подобна схема станаха и жители на карловски села. Само преди месец бригадата "ужили" възрастен жител на Каравелово с над 3000 лв., след като ръката му бе дупчена с шило. Потърпевши станаха и жители на Климент, Московец, Богдан и Иганово. Засега не се съобщава дали във въпросната схема са участвали арестуваните лица. 

И седмината се озовали в ареста на полицейското управление в Септември. Шестима от тях имат криминални прояви и са известни на полицията. Случаят е докладван на прокуратурата в областния град, а работата по неговото изясняване продължава. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина