31 души са под карантира в Карловско и Сопот, болницата е в бойна готовност

Автор: Plovdiv Now 46505
31 души са под карантира в Карловско и Сопот, болницата е в бойна готовност

До момента няма случай на коронавирус в общините Карлово, Сопот и Хисаря. 31 души от общините Карлово и Сопот са поставени под 14-дневна домашна карантина, тъй като са се завърнали от рискови държави, съобщава karlovopress.com.

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов увери, че карловската болница е единствената извън Пловдив и вече има готовност да приема пациенти със заболяването, защото разполага с Инфекциозно отделение. Един лекар и две сестри денонощно са ангажирани да приемат пациенти със средна и тежка степен на коронавирус. В болницата ще бъде изолирано бившето неврологично отделение с 11 места, а общо ще могат да се приемат 15 пациенти. При изчерпване на капацитета, болните ще бъдат изпращани в клиника в Пловдив или в други болници определени за заболяването.

"За лекаря и медицинските сестри има осигурено защитно облекло, ръкавици, маски за многократна употреба и дезинфектанти, които ще стигнат за следващите три месеца. Управителят на болницата очаква в сряда още предпазни средства. Заявили сме хиляди, но това трябва да бъде осигурено от РЗИ Пловдив", каза Кабаиванов. Той обяви, че към момента лечебното заведение разполага с три апарата за обдишване и се водят разговори със ВМЗ Сопот за закупуването на още един.

Кметът на Карлово призова хората да спазват карантинния срок от 14 дни, а при наличие на заболяване да останат по домовете си 21 дни.

За сигнали и неспазване на въведените забрани може да звъните на тел. 0884 546 177 - дежурен епидемиолог в РЗИ Пловдив или на тел.

0896 686 704 - дежурен в Община Карлово!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина