„12-те гневни“ - драматична пиеса гостува в Карлово

Автор: Plovdiv Now 6194
„12-те гневни“ - драматична пиеса гостува в Карлово
На 15 февруари, от 18.00 часа, в читалище "Васил Лвски" в Карлово, гостува театър „Възраждане" с постановката „12-те гневни" по Реджинъл Роуз.
 
Дванадесет съдебни заседатели са събрани в малка, задушна стая, за да решат съдбата на обвиняемия – 18 годишно момче, обвинено в най-тежкото престъпление – предумишлено убийство. Всички са убедени в неговата вина. Всички, освен един. Един живот е отнет. Друг е поставен на карта. Ще успеят ли съдебните заседатели да решат безпристрастно дали е виновен или невинен? Ще успеят ли да загърбят собствените си предразсъдъци? Собственото си минало? Ако всички гласуват „виновен", наказанието е едно – доживотен затвор.
 
„12 Angry men" /"12 разгневени мъже"/на Реджиналд Роуз е обявена за едно от националните богатства на САЩ. Написана е като телевизионна пиеса през 1954 г. и адаптирана за театър и кино в следващите три години. 
В своята режисура проф. Пламен Марков разчупва табутата и излиза от клишето на 12 съдебни заседатели – мъже, като въвежда женски образи. 
Спектакълът, с номинация Аскеер за 2018 за най-добър спектакъл, е със специалното участие на Стефан Мавродиев и Христо Мутафчиев.
 
Режисьор: Пламен Марков
Сценография: Мира Каланова
Композитор: Петя Диманова
Участват: Ивет Радулова, Донка Аврамова - Бочева, Жана Рашева, Георги Златарев, Йордан Ръсин, Христо Ботев Станчев, Боян Младенов, Свежен Младенов, Анатоли Лазаров, Ивайло Драгиев, Виттория Николова, Костадинка Аратлъкова, Лили Шомова, Христо Мутафчиев, Стефан Мавродиев
 
Билетите ще са в продажба от 30.01.2023 г., в ст. Организатори, в сградата на ОБ"Д-р Иван Богоров" Карлово, от 9.00-12.00 ч и от 13.00-18.00 ч. 
Цена на билет- 15.00 лв.
Камерна зала ще бъде отоплена.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина