10 медала и награди за талантливите карловски деца от „Орфееви таланти“

Автор: Plovdiv Now 6479
10 медала и награди за талантливите карловски деца от „Орфееви таланти“

6 златни, 2 сребърни, 2 бронзови отличия и 4 поощрителни награди спечели Детска фолклорна формация „Розова долина“ от Международен конкурс „Орфееви таланти“ в Пловдив.

В четири поредни дни, АМТИИ „Професор Асен Диамандиев“ – Пловдив се превърна в истинска арена, на която талантливи деца и младежи показваха своите постижения в областта на музикалното, танцово и изобразително изкуство пред респектиращ журиращ състав.

И тази година, младите карловски таланти от ДФФ „Розова долина“ при НЧ „Васил Левски – 1861 г.“ в Карлово с художествен ръководител Велина Иванова, участваха в десетото, юбилейно издание на авторитетния конкурс, който се проведе в периода 1 – 4 февруари 2024 г.

Малките големи певци се завърнаха в Карлово с усмивки и желание за още повече успехи, и с престижни отличия, в конкуренция с музикални училища и паралелки от цялата страна. Състезаваха се в две направления – Поп и джаз пеене и Народно пеене, и за голяма радост и гордост, са отличени с награди както следва:

Направление „Поп и джаз“:
Теа Ненкова – 1 възрастова група – Златна лира на Орфей
Анджелина Манолова – 3 възрастова група – Бронзова лира на Орфей
Никол Гаджева – 4 възрастова група – Бронзова лира на Орфей

ДФФ „Розова долина“ се представи в Направление „Камерни вокални групи“. Формацията в състав: Никол Гаджева, Анжелина Манолова, Йоана Попова, Елизабет-Анн Ръмбъл, Александър Ръмбъл, Магдалена Стойкова, Дария Ташева, Ивона Иванова, Катерина Дикова, заслужено спечели Златна статуетка и комплименти от журито за изпълнения репертоар от акапелна Шопска китка и компилацията „Карловски песни“.

Направление „Народно пеене“
2 възрастова група
Магдалена Стойкова - Златна Лира на Орфей
Дария Ташева - Златна Лира на Орфей

3 възрастова група
Йоана Попова – Златна лира на Орфей
Йоана Златарева – Златна лира на Орфей
Анджелина Манолова – Сребърна лира на орфей

4 възрастова група
Никол Гаджева – Сребърна лира на Орфей
Поощрителни награди получиха дуетът Елизабет-Анн и Александър Ръмбъл, Лиана Колева, Даниела Първанова, Велизара Лазарова. Чудесно се представи и Бояна Учкунова.

Съпроводът на гъдулка беше на Николай Таслаков.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина