Земеделци протестираха и затвориха пътя Пловдив-Карлово

Автор: Plovdiv Now 33877
Земеделци протестираха и затвориха пътя Пловдив-Карлово

Автор: Соня Желязкова

Десетки земеделски производители от Пловдивско блокираха пътя Пловдив-Карлово в района на разклона за Калояново в знак на протест, предава trafficnews.bg.

Браншовиците искат от Министерството на земеделието адекватни помощи и компенсации, с които да покрият загубите от COVID кризата, като те да бъдат разпределени поравно между тях и животновъдите. Десетки са тук, скандирайки „дайте ни шанс и не убивайте българското земеделие“. Земеделска техника пък блокира основния път. Униформени са на място, за да регулират движението и към момента няма ескалация на напрежението и проблем между протестиращите и шофьорите не е възникнал.

Не се образува задръстване, но водачите масово обръщат или се пренасочват по обходни маршрути.

 „Тук съм, за да подкрепя българското земеделие и всички засегнати от COVID кризата наши производители, силно се надявам днешната среща в Министерството на земеделието да даде резултат и всички да получим това, от което имаме нужда“, коментира Симеон Симеонов , председател на Национална асоциация здравословно хранене за децата.

Протестиращите искат да бъдат разпределени по равно субсидиите между земеделците и животновъдите, както и компенсация за електроенергията, тъй като цените са „свръхзавишени“.

 „Искаме и да бъдат узаконени сондажите за вода, тъй като хората са принудени или да изсъхнат насажденията им, или да нарушат законите", каза председателят на Националния съюз на градинарите Марияна Милтенова.

Междувременно стана ясно, че представители на пловдивския бранш в момента са на срещата с ведомството.

„Нека министърът да дойде тук, наместо да прави срещи с бранша в София“, призоваха още земеделците.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина