Започва наново делото срещу Любомир, обвинен за убийството на жена си Бегово

Автор: Plovdiv Now 7923
Започва наново делото срещу Любомир, обвинен за убийството на жена си Бегово

Автор: Георги Тошев

Делото срещу Любомир Петров, обвинен за убийството на 21-годишната си жена Красимира Куковска ще стартира от начало с нов прокурор. Сега към Любомир има повдигнато и второ обвинение, защото е е изтеглил от банкова карта на жена си общо 4000 лв. Това се е случило след смъртта ѝ. Процесът беше върнат на държавното обвинение, тъй като наблюдаващият прокурор е действал така, че да внесе съмнение в своята безпристрастност. Това налага да се преповторят значителен брой от извършените процесуално – следствени действия, което неминуемо е свързано с продължаване на разследването в един продължителен период от време.

Наблюдаващият прокурор по делото междувременно е сменен. Съмненията за безпристраност у него са възникнали, тъй като обвинителят се включил пряко в процесуално-следствените действия по време на разследването. 

Междувременно, в средата на юли, Апелативен съд-Пловдив измени мярката за неотклонение на Любомир от  „задържане под стража” в „домашен арест”, като той се контролира чрез електронна гривна. Любомир прекара година и десет месеца зад решетките, а срокът се доближава до максимално възможния за задържане в онази фаза на процеса.

Новата дата на разпоредителното заседание е 13 октомври - четвъртък.

септември 2020 година в пловдивското село Бегово. Любомир Петров е обвинен, че е извършил предумишлено убийство в условията на домашно насилие.

Любомир и Красимира живеели на съпружески начала от 2018 г. Той се запознал и сближил с жената, след като разбрал за нейното добро финансово положение. Покойните й родители били оставили в наследство много земеделски земи, които тя обработвала и получавала заплащане. По време на съвместното им съжителство, за да няма скандали, Красимира се съобразявала и удовлетворявала материалните желания на Любомир. Така той се сдобил с няколко леки автомобила на свое име, мотоциклети, колекция от скъпи часовници, както и с въздушна пушка.

През 2018 г. се родило първото им дете, а през 2020 г. – второто. Любомир не полагал достатъчно грижи за семейството. Предпочитал да се среща с приятели, да демонстрира по-висок стандарт от тях и да харчи парите, които Красимира му предоставяла.

Когато тя установила, че финансовите средства са намалели значително, поставила условие на Любомир да ограничи разходите. Между двамата скандалите се задълбочили. Петров обиждал жената, заплашвал я и ставал агресивен. Няколко дни преди инцидента, Красимира поискала да се разделят, което допълнително влошило отношенията им. По нейно настояване той си събрал багажа и се изнесъл от дома й в село Бегово. Мъжът не искал да приеме, че губи привилегиите, които му предоставял съвместния живот. Той преценил, че ако в удобен момент инсценира самоубийство на Красимира, цялото имущество на жената, чрез децата, ще остане за него.  

На 11 септември 2020 г. Любомир на два пъти ходил до дома на Красимира в Бегово и настоявал да се срещнат. Тя отказвала и не му отключила входната врата. На третия път той успял да влезе в къщата и се промъкнал в стаята, където жената спяла. Тя се събудила и изправила, изненадана от появата му. В стаята била оставена въздушната пушка, подпряна на дивана. Любомир се възползвал от ситуацията, взел оръжието и стрелял към гърдите на Красимира. Куршумът попаднал в сърцето и жената починала. Любомир се обадил на родителите си, на приятели и подал сигнал на тел. 112. Пред всички той представил случая като самоубийство. Тази му версия е била опровергана от събраните доказателства.

Оказва се, че точно след убийството, Любомир е заличил и следите си по пушката. Той я избърсал и преместил. По време на разследването обаче, по кутията със сачмите са намерени негови следи, както и такива от майка му и самата Красимира. Прегледани били видео камерите в съседство на имота на майката с две деца.

На кадрите се виждат действията на Петров – как прескача оградата и влиза през задния вход. Припомняме, че седмица преди инцидента Любомир е бил изгонен от дома на Красимира. Тя била заключила вратата. Малко след първото проникване, Любомир е напуснал къщата и започнал да я обикаля, като в същото време е звънял на 112.

Нов мъж в живота на Красимира е в основата на убийството. Агресията на Петров била яростна, след като съпругата му го изгонила три дни преди да я простреля. Любомир е бил подложен и на детектор на лъжата. Полиграфът е показал, че мъжът лъже, относно съпричастността му към убийството на Красимира. 

Спрямо Любомир Петров бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ от 20 септември 2020 г. до 14 юли 2022 г.

За престъплението, в което е обвинен, законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина