Ученици от Калояновско отбелязват по нестандартен начин Деня на Земята

Автор: Невена Вранчева 8279
Ученици от Калояновско отбелязват по нестандартен начин Деня на Земята

На 22 април 2020 година светът отбелязва 50-годишнината на най-масовия екологичен празник – Деня на Земята, а ученици от пловдивско село избраха нестандартен, по който да го отбележат. 

Седмокласниците от ОУ "Христо Ботев" с. Дълго поле, предизвикаха и всички учители, съученици, родители и приятели да се включват в различната инициатива. 

"Целта ние е да покажем, че макар и малко, а други повече, ние всички ценим Земята... И ЗАЕДНО МОЖЕМ ДА Я ОПАЗИМ! - апелират децата.

За да се включите в инициативата на Деня на Земята трябва да си направите видео, с което да предизвикате ваш приятел, а той от своя страна да продължи с предизвикателството и така нататък.

Kлипчетата може да публикувате в Инстаграм и Фейсбук с таг @iliyanahrs и хаштаг #WeCanSaveTheEarth. 

Междувременно, в началото на месеца РИОСВ – Пловдив отправи предизвикателство за Деня на Земята към всички деца, ученици и студенти, като им даде символично 22 дни, за да й отговорят. До 22 април те бяха поканени да оформят зелен кът в дома си (в двора или на терасата), да посеят семена или да посадят растения, да направят снимки как правят това и да споделят мислите и емоциите, които им носи досегът с природата. Още същия ден инициативата беше подкрепена и от СНЦ „Зелени Балкани“. В резултат на предизвикателството получихме прекрасни снимки, видео- материали и вдъхновени мисли за Земята и грижата за нея. В имейлите си участниците говорят с любов за любимите си растителни видове, за вълнението да проследят развитието им, за вълшебната красота на природата, но и за опасностите, пред които е изправена тя в наши дни. На всички участници в предизвикателството организаторите ще изпратят по пощата като подарък семена на цветя, както и книжка за природата, пъзел или определител за птици в зависимост от възрастта.

Тази година отбелязването става в условията на извънредни мерки заради епидемията от коронавирус – не можем да излезем навън сред природата, да организираме почистване или да предприемем действия заедно. Но дори оставайки вкъщи и поддържайки социално дистанциране, все още можем да упражним нашата отговорност да действаме в полза на околната среда. Независимо къде се намираме, ние можем да направим промяната! Време е за смели, креативни и иновативни решения. Това изисква действия на всички нива - от бизнеса до местните власти и правителствата. Всеки отделен човек също има реално влияние и сила като потребител, избирател и член на общност в името на промяната. Светът се нуждае от нас и нашите действия. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина