Участниците в масовия бой в Калояново остават в ареста

Автор: Plovdiv Now 11552
Участниците в масовия бой в Калояново остават в ареста

Двамата участници в масовия бой в Калояново през миналата седмица остават за постоянно зад решетките. Това стана ясно на заседание в четвъртък, проведено в Окръжен съд-Пловдив. 33-годишният Васил Гогов и 47-годишният Аспарух Донков се изправиха отново пред съда с искане за по-лека мярка, но магистратите не уважиха желанието им и ги оставиха за постоянно в ареста.  

Съдът се е позовал на това, че доказателствата до момента сочат към двамата като основа на спора. Магистратите взеха от значение и това, че двамата са осъждани и са нереабилитирани към настоящия момент. Съдията е посочил, че ако Донков и Гогов бъдат пуснати с по-лека мярка има шанс да извършат и друго престъпление, но не и да се укрият, защото имат постоянен адрес и се грижат за непълнолетните си деца.

На предходното дело двамата участници в масовия бой обещаха да са кротки и повече да не се карат и да не се бият, тогава обаче магистратите също сметнаха, че най-адекватната мярка се явява „задържане под стража”.

Обвиненията срещу тях са, че са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. Припомняме, че след скарване на опашка за социални помощи в Калояново възникна скандал, който прерасна в масов бой с тухли, колове, железа и камъни. Мелето продължи дори и след намесата на полицията.

Към настоящия момент са разпитани всички участници в мелето, включително и полицейските служители и свидетели, присъствали на място. Двамата побойници са с обременено съдебно минало. Аспарух Донков има две присъди и е лежал в затвора. Васил Гогов е осъждан пет пъти, включително за тежки умишлени престъпления, извършени по време на изпитателен срок.

Както TrafficNews писа, един от обвиняемите- Аспарух Донков през 2009 г. е получил присъда от 4 години и 11 месеца за причиняване на смърт по непредпазливост на четирима души след тежка катастрофа. Инцидентът е станал през лятото на 2008 г. на пътя Пловдив – Карлово, а шофьорската му книжка е била отнета за срок от 7 години.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина