Топъл обяд у дома раздават на хора в нужда в община Калояново

Автор: Plovdiv Now 6160
Топъл обяд у дома раздават на хора в нужда в община Калояново

Хранителна помощ за крайно нуждаещи хора се предоставя в община Калояново. Помощта е по новата целева програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020 г.“ Ще бъде отворена телефонна линия, на която желаещите могат да заявят услугата.

Проектът ще помогне за ограничаването на разпространението на коронавируса. 

Могат да се възползват:
 
- Лица с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето, в което са поставени под задължителна карантина;

- Уязвими лица, в това число и възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредното положение, обявено за страната и не са в състояние да си осигурят прехраната;

- Лица, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.

Храната ще се разнася до домовете на потребителите на услугата, за да се ограничи минимално нуждата им от излизане и риск.

Проектът ще се реализира  до 19.06.2020 г. Финансирането на проекта се извършва чрез Агенция за социално подпомагане.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина