Таланти от Калояново и Асеновград грабнаха награди на фолклорния фестивал в Раковски

Автор: Plovdiv Now 11384
Таланти от Калояново и Асеновград грабнаха награди на фолклорния фестивал в Раковски

Таланти от цяла България, сред които и изпълнители от Асеновград и Калояново, грабнаха наградите от VII Национален фолклорен фестивал "Слав Бойкин", който се проведе в Раковски през изминалата неделя.

Награди взеха малките и по-големи певци и танцьори от Центъра за подкрепа за личностно развитие „Васил Левски” в Асеновград. Вокалната група към ОУ "Иван Вазов" също спечели отличия в певческите съревнования.

Жури беше в състав: проф. Даниела Дженева, главен художествен ръководител на ансамбъл "Тракия", Дарина Славова и Ваня Вълкова - народни певици, Николай Паскалев - диригент на ансамбъл "Тракия" и Светлана Станева - преподавател в Музикалната академия в Пловдив. Наградният фонд на фестивала в размер на 2500 лева беше разпределен сред победителите. 

Танцовия ансамбъл "Розова долина", който е създаден и се развива към читалище “Васил Левски-1861г“ в Карлово, спечели специалната награда на фестивала на кмета на община Раковски.  

Фестивалът е с конкурсен характер и се организира под патронажа на Община Раковски съвместно с читалище „Св.Св. Кирил и Методий- 1908“. Събитието е включено в културния календар на Министерство на културата и има за цел открива и популяризира млади таланти от цялата страна и да даде възможност за изява на творческите им заложби чрез музиката и танца. Да осмисли свободното време на децата и да ги приобщава към съвременните тенденции в развитието на българската култура.
Съхраняване, обогатяване и популяризиране на фолклорното наследство на България.

Източник: Читалище "Св. св. Кирил и Методий" в Раковски.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина