Социалните в Пловдив взимат детето, което живее без ЕГН вече 3 години в Иван Вазово

Автор: Plovdiv Now 10564
Социалните в Пловдив взимат детето, което живее без ЕГН вече 3 години в Иван Вазово

„Отвлякоха мен и бебе Буда и ни вкарват в Пловдив в лудницата”. Това написа в своя фейсбук профил Галя Танева, която стана известна с това, че ражда децата си в домашни условия и категорично отказва детето й да притежава единен граждански номер, тъй като това би го направило завинаги „роб на дяволската система”.

Галя Танева и синът и, който носи името Буда, живеят в калояновското село Иван Вазово. Вече трета година детенцето не фигурира в държавната документация. Социалните в Хисаря са работили по случая на малкия Буда още от самото му раждане. Правени са многократни проверки, за които са били уведомени местната власт, съда и прокуратурата.  

Майката е публикувала клипчета, в които съобщава, че социалните са взели детето й и към този момент не е наясно къде се намира то, а на самата нея се правят изследвания, тъй като по нейни думи ще я вкарат в лудницата в Пловдив.

Танева твърди, че е в болнично заведение, намиращо се на Пещерско шосе, където настоявали да й направят всички видове изследвания, като част от тези, които изброява са тест за ковид, кръвни изследвания и рентген на белия дроб, тъй като трябва да и поставят диагноза.

„Това е пълен абсурд, преди години пак насилствено ме закараха. Всичко това е дяволът, който си прави с вас каквото си иска, а аз от години ви го обяснявам, за да не се стига до тук”, коментира Танева.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина