Село Житница кани село Смилян да се побратимят

Автор: Plovdiv Now 1361
Село Житница кани село Смилян да се побратимят

Село Житница в община Калояново отправя официална покана до село Смилян в община Смолян за побратимяване на двете населени места. Кампанията, която се осъществява с подкрепата на Деликатес Житница“, цели да припомни на всички, че колкото и да сме различни, винаги ще има общи ценности, които ни обединяват – като традиционните български вкусове и рецепти.

В рамките на кампанията жителите на с. Житница са подготвили специално видео обръщение, с което канят всички от с. Смилян да се запознаят и побратимят.

Двете села са известни с едни от най-емблематичните продукти в българската кухня – наденицата и смилянския боб. Хората от Житница споделят, че двете ястия от край време са в една чиния, а техните производители на практика не се познават. В тази връзка побратимяването на жителите на двете села ще постави и началото на първото по рода си официално събиране на любимите на поколения кулинарни изкушения – боба и наденицата.

„В село Житница и „Деликатес Житница“ вярваме, че всички българи имаме изключително много поводи и ценности, които ни обединяват и ни правят по-сплотени. Каним всички жители на родопското село Смилян да се побратимим и да покажем на цяла България моментите, заради които си струва да бъдем заедно. Да седнем на една трапеза и да празнуваме онези хубави поводи, които си нямат празник – селата, които се събират, храната, която носи българския вкус и любимите на всички – боб и наденица“, споделя Цецка Йотова, кмет на село Житница.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина