Сашо, който ослепи бившия следовател от Песнопой, застава пред съда

Автор: Plovdiv Now 12521
Сашо, който ослепи бившия следовател от Песнопой, застава пред съда

24-годишният Сашо Илиев, който ослепи бившия следовател от Песнопой, застава пред съда. Мъжът от ромски произход е привлечен като обвиняем за причиняване на тежка телесна повреда, довела до постоянна слепота на дясното око на експолицая.

По време на разпоредителното заседание днес ще стане ясно дали Илиев ще признае вина или процесът срещу него ще премине с разпит на свидетели и вещи лица. 

Припомняме, че побоят стана в банята на село Песнопой в средата на юни. 52-годишен мъж и негов приятел били на процедури, когато трима мъже влезли. Сред тях бил и Сашо Илие Те пушели, като това подразнило бившия следовател. Той направил забележка на момчетата и последвал удар, който бил толкова силен, че увредил окото на мъжа.

„Ти какво правиш забележка за пушене? Ела навън“, заявил Сашо на следователя преди да нанесе удара. 

След нападението Илиев избягал заедно с приятелите си.

Сашо е с постоянна мярка „задържане под стража”. Припомняме, че по време на едно от заседанията, в което се гледаше мярката за неотклонение на Илиев, защитата му заяви, че причината за побоя не била забележката за цигара, а обида на етническа основа.

„Тук цигани не искаме, махайте се от тук, мръсни цигани”, тази реплика е провокирала младия мъж да нанесе един удар в лицето на бившия следовател. Това заяви в залата адвокатът на Сашо – Йордан Давчев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина