Сашо, който ослепи бившия следовател от Песнопой, се сдоби с обвинение

Автор: Plovdiv Now 10088
Сашо, който ослепи бившия следовател от Песнопой, се сдоби с обвинение

24-годишният Сашо Илиев, който ослепи бившия следовател от Песнопой, официално се сдоби с обвинение. Мъжът от ромски произход е привлечен като обвиняем за причиняване на тежка телесна повреда, довела до постоянна слепота на дясното око на експолицая.

Припомняме, че побоят стана в банята на село Песнопой в средата на юни. 52-годишен мъж и негов приятел били на процедури, когато трима мъже влезли в банята. Младежите, сред които и Сашо Илиев пушели, като това подразнило бившия следовател. Той направил забележка на момчетата и последвал удар. Той бил толкова силен, че пострадалият е ослепен.

„Ти какво правиш забележка за пушене? Ела навън“, заявил Сашо на следователя преди да нанесе удара. 

Сашо Илиев е с постоянна мярка „задържане под стража”. По време на едно от заседанията, в което се гледаше мярката за неотклонение на Илиев, защитата му заяви, че причината за побоя не била забележката за цигара, а обида на етническа основа, предаде trafficnews.bg.

„Тук цигани не искаме, махайте се от тук, мръсни цигани”, тази реплика е провокирала младия мъж да нанесе един удар в лицето на бившия следовател. Това заяви в залата защитата на Сашо – Йордан Давчев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина