Съпруга застана срещу мъжа си заради катастрофата с две жертви край Черноземен

Автор: Plovdiv Now 6897
Съпруга застана срещу мъжа си заради катастрофата с две жертви край Черноземен

Автор: Георги Тошев

Съпругата на Стойко Шутов, подсъдим за жестоката катастрофа край Черноземен, се конституира като частен обвинител и граждански ищец по делото срещу мъжа си. Това стана ясно по време на разпоредителното заседание в Пловдивския окръжен съд. Причината е, че една от жертвите при мелето е бил баща ѝ, пише trafficnews.bg.

Тежката катастрофа стана на  20 юли 2022 г., в Черноземен, на кръстовище, по пътя Карлово – Пловдив. 50-годишния Стойко Шутов управлявал лек автомобил “Мерцедес”, като е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на 41-годишния Георги Дойков и  69-годишния Иван Димитров (негов тъст). При катастрофата средна телесна повреда получил и ощо един мъж на 39-години, като според прокуратурата случаят е особено тежък.

По делото е изяснено, че  по пътя от  Карлово към Пловдив, Шутов управлявал лекия си автомобил и при преминаване през село Черноземен, предприел изпреварване на няколко автомобила. В същото време на кръстовище товарен автомобил, управляван от починали Геоеги Дойков, предприел завой наляво, като дал ляв мигач и намалил скоростта. Нарушителят обаче се движел с много по-висока от разрешената за населено място скорост.

В последния момент Шутов предприел маневра наляво, за да избегне удара, но се блъснал в товарния автомобил, а след това в друга паркирана кола и спрял. От удара товарният автомобил се преобърнал на лявата си страна. При пътнотранспортното произшествие е загинал водачът на товарния автомобил и пътуващият до шофьора мъж. Пострадалият 39-годишен също е бил пътник в мерцедеса.

Според обвинителния акт, в изготвената експертиза, основна причина за произшествието е, че обвиняемият е управлявал лекия автомобил със скорост от 135 км/ч., която значително превишава максимално допустимата за населено място от 50 км/ч за пътни превозни средства, както и, че предприел забранена маневра изпреварване.

Макар Шутов и защитникът му адвокат Ангел Боев да изразиха готовност за съкратено производства с признаване на вина, съдът счета, че в обвинителния акт има отстраними съществени нарушение на процесуалните правила, който биха могли да доведат до ограничаване правата на подсъдимия. Поради тази причина магистратите прекратиха делото и го върнаха за поправка на прокуратурата.

Решението подлежи на обжалване и протест в 7-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив, а след изтичането на този период ще бъде назначена и нова дата за делото.

Към днешна дата Стойко Шутов се придвижва с помощна на патерици

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина